Vreme je za čokoladni hedonizam: Napravite KESTEN praline i obradujte sva svoja čula (RECEPT)

Kristina Malešević

14. 11. 2021. 000000 17:30

Foto: InstagramScreenShot/goodfood.milica

Pitomi kesen obožavamo kao pečen, ali zamislite taj ukus u obliku čokoladnih pralina. Vreme je da se upustite u još jedan jesenji recept...

Pročitajte još: Boja kose mnogo govori o TEMPERAMENTU: Šta znači ako imate plavu, crnu ili crvenu kosu, a šta ako često menjate boju?

Sastojci za kesten praline:

  • 150 grama crne čokolade
  • 1 kašičica kokosovog ulja
  • 200 grama kesten pirea
  • 5 kašika kokosovog mleka tečnog

Priprema kesten pralina:

Potreban je silikonski kalup za praline ili možete koristiti i kalup za led umesto toga.

Pročitajte još: Sedam zanimljivih ŽENSKIH imena koja su izvedena od BILJAKA

Otopiti crnu čokoladu i kokosovo ulje i njome premazati kockice kalupa i staviti u frižider da se hladi. Za to vreme kesten pire pomešati sa 5 kašika kokosovog mleka, izvaditi iz frižidera kalup sa pralinama, sipati punjenje od kesten pirea u kalup u svaku kockicu skoro do vrha, zatim prekriti sa ostatkom čokolade da se kockice zatvore. Poravnati odozgo i staviti u frižider da se stegne. Kad se dobro ohlade izvaditi iz kalupa i servirati.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU