OVO MORATE DA PROBATE: Jedan od najboljih PRELIVA za karfiol u rerni! (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

14. 11. 2021. 000000 08:50

Foto: Bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje stiže predlog za ručak ili večeru. I da niste ljubitelj pečenog karfiola, sada ćete to postati.

Pročitajte još: KOCKICE OD ĐUMBIRA: Sočni i mirisni, kolači koji će začiniti svaku trpezu

Recept za karfiol u rerni

Potrebno je:

  • 1 glavica karfiola 800 gr.
  • 2 jaja
  • 2 kašike rendanog kačkavalja
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1-2 kašike brašna
  • 100 ml mleka
  • soli...bibera
  • malo belog luka (može u granulama)
  • malo peršunovog lista

Priprema:

Karfiol oprati odstraniti koren i listove pa ga pokidati na manje cvetove. Kuvati oko 7-8 min pa ocediti. 

Tepsiju dobro podmazati maslinovim uljem iki kockicom maslaca. Jaja izmutiti dodati kačkavalj, pavlaku  za kuvanje, kiselu pavlaku,brašno, mleko i so i biber i sve dobro izjednačiti.

Karfiol poređati u podmazan pleh pa preliti  prelivom pavlake i jaja. Odozgo posuti peršunov list. Peći na 220 stepeni C .

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU