Oglas
· · Komentari: 0
DOMAĆE

KAKO SE PRAVI SITNI SIR? Gotov za 30 minuta, a ne treba vam posebna oprema (RECEPT)

Sitni sir je savršen za početnike jer se lako pravi i ne zahteva posebnu opremu.

1636542882_shutterstock_1984348250.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Dobijeni sir je blag i kremast, sa delikatnim mirisom limuna. Sitni sir je svestran i može se koristiti umesto rikote u receptima ili kao jednostavan krem sir kao preliv ili namaz.

Pročitajte još: TAJNA NAJUKUSNIJEG PILAVA: Prija stomaku, a poseban sastojak mu daje savršen ukus (RECEPT)

Recept za sitni sir

Sastojci

  • 1,5 l punomasnog mleka (sirovog ili pasterizovanog, ali ne ultra-pasterizovanog)
  • 2 šolje kultivisane mlaćenice
  • 4 kašike limunovog soka (svežeg ili flaširanog)
  • 1/2 kašičice morske soli (opciono, po ukusu)
  • Sveže začinsko bilje, mleveno (opciono)

Uputstva

Sipajte mleko u šerpu i zagrejte na srednjoj vatri do 175 stepeni.

Mešajte po potrebi da sprečite zagorevanje i smanjite toplotu kada počne da se lepi za dno tiganja.

Isključite vatru i dodajte mlaćenicu i limunov sok, mešajući da se sjedini.

Mleko bi trebalo odmah da počne da stvara zgrušavanje, ali ga ostavite da stoji neometano najmanje 5 minuta. U ovom trenutku, trebalo bi da vidite jasno razdvajanje skute i surutke.

Sipajte skutu i ​​surutku u cedilo obloženo gazom.

Ostavite skutu da se ocedi 2-3 minuta, dok ne izgleda kao gusta ovsena kaša. (Ocedite duže za sušeni gotov sir). Umešajte so i začinsko bilje (opciono, ako koristite) i poslužite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas