Evo koji TAJNI SASTOJAK treba da dodate u pileći paprikaš da bi dobio pravi ukus (RECEPT)

Jovana Pejinovic

14. 11. 2021. 000000 14:00

Foto: Shutterstock

Jedno od omiljenih srpskih jela je svakako pileći paprikaš. Ne zašteva spacijalne sastojke, brzo se pravi, a ukus je savršen. Zasitiće i najizbirljivije.

Pročitajte još: KAKO SE PRAVI SITNI SIR? Gotov za 30 minuta, a ne treba vam posebna oprema (RECEPT)

Recept za pileći paprikaš

Sastojci:

  • 2 veća bataka ili karabataka
  • 1 kg krompira
  • 1 dl ulja
  • 1 veća šargarepa
  • 1 dl soka paradajza
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 kašičica aleve paprika
  • 2 kašike brašna
  • mleveni biber
  • peršunov list
  • so

Na ulju propržite posoljene batake ili karabatake.

U šerpi u kojoj ćete kuvati paprikaš takođe na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan crni luk, pa kad se zacakli dodati na kolutove isečenu šargarenu, posolite po ukusu, sipajte pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.

Kada je sve upola kuvano dodajte sok od paradajza, očišćen i na kocke isečen krompir, iseckano gotovo meso. Obavezno sipajte i ulje u kom se pržila piletina, daće poseban šmek jelu. Sipajte pola litra vode i sve zajedno kuvajte dok ne bude gotovo.

Pred kraj napravite zapršku od malo ulja, brašna i aleve paprike i kuvajte još dvadesetak minuta uz povremeno mešanje.

Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU