Na ovakav način ga još uvek niste spremali: RECEPT za malo drugačiji, PRELIVENI krompir (VIDEO)

Aleksandra Kolarevic

27. 11. 2021. 000000 10:00

Foto: Bakina kuhinja

Danas se u bakinoj kuhinji sprema krompir na malo drugačiji način. Priprema se jednostavno i brzo, a ukus je fanstastičan.

Sastojci: (za manju meru)

- 600 grama krompira
- 100 ml mleka
- 1 kašika kisele pavlake
- 100 ml. jogurta
- začini po želji: so, biber, ruzmarin, beli luk, peršunov list, mlevena i tucana paprika
- malo rendanog kačkavalja
- maslinovo ulje

Pročitajte još: Školski primer SLAVSKOG KOLAČA: Recept za NAJLAKŠU prirpemu (VIDEO)

Priprema:

Krompir oguliti i iseći na listiće. Potom pomešati sve začine sa malo maslinovog ulja i u to uvaljati krompir, i ređati u podmazani pleh.

U dubljoj činiji pripremiti preliv - pomešati pavlaku, mleko, jogurt i kačkavalj, i preliti krompir. Potom po vrhu posuti malo kačkavalja i peršunovog lista (po želji), i peći na 220 stepeni oko 30-40 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU