Hedonizam za NEPCA! Isprobajte savršeni kolač sa jabukom i rogačom (RECEPT)

Kristina Malešević

29. 11. 2021. 000000 19:00

Foto: InstagramScreenShot/naidaeats

Stari Grci su prvi uzgajali rogač, a danas ga ima gotovo svuda. Zbog sličnog ukusa ljudi obično poistovećuju rogač sa čokoladom. Međutim, rogač je mnogo zdraviji od čokolade u šta ćete se u nastavku teksta uveriti.  Ima dvostruku veću količinu kalcijuma od kakaoa, ne sadrži jedinjenja koja izazivaju glavobolju i migrenu i ne sadrži masti i kofein.

Pročitajte još: Da li partneru treba priznati prevaru? Psiholog savetuje da dobro razmislite zbog JEDNOG razloga

Donosimo vam recept za sočan kolač sa rogačem.

Sastojci za prirpemu kolača:

  • 4 jaja
  • 2 veće jabuke
  • 150 grama rogača
  • 3 kašike speltinog brašna
  • 1 kašika speltinog griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 80 grama kokos šećer 
  • 100 mililitara kokosovog ulja
  • 100 mililitara bademovog mleka

Pročitajte još: Saveti koji će vam pomoći da imate miran i kvalitetan san

Preliv za kolač:

  • 100 grama tamne čokolade
  • kakao

Priprema poslastice:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Tepsiju obložite papirom za pečenje.

Jabuke operite, ogulite i narendajte. Umutite jaja, dodajte ulje, mlijeko i narendane jabuke. Pomešajte rogač, brašno, griz, prašak za pecivo i šećer. Dobro promešajte i dodajte u mokru smesu. Mešajte dok ne postignete da je smesa ujednačena. Smesu izlijte u prethodno pripremljen kalup.

Pročitajte još: Svaka veza prolazi kroz PET FAZA, ali većina parova ostane zaglavljeno u TREĆOJ

Peći na 180 stepeni, 25 do 30 minuta.

Pustiti da se ohladi, pa zatim prelijte čokoladom koju ste otopili sa malo mleka. Kada se preliv ohladi pospite kakaaom. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU