POUZDAN RECEPT ZA VOĆNU BAKLAVU: Ukus koji će vas oduševiti! (VIDEO)

Jovana Pejinovic

30. 11. 2021. 000000 08:40

Foto: bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje stiže recept za slatku poslasticu koju mnogi obožavaju. Obradujte sebe i ukućane domaćom baklavom!

Pročitajte još: PRVA STVAR UJUTRU: Jedite ove 4 namirnice za doručak kako biste POKRENULI METABOLIZAM

Recept za baklavu

Potrebno je: 

  • gotove kore
  • 100 gr oraha seckanih
  • 1 veća dunja ili 2 manje
  • 4 jabuke
  • 1 van šećer
  • malo cimeta
  • 100 gr suvog grožđa u rumu
  • ulje za premazivanje

Za preliv:

  • 300 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  •  pola limuna na krugove

Priprema:

Jabuke i dunje izrendati, dodati 1 vanilin šećer i malo cimeta. Prvu koru premazati uljem, dodati drugu preko nje pa i nju premazati. Na dno staviti jabuke pa na sredini jabuka pritisnuti prstima praveći korito.

U korito ubaciti suvo grožđe i sceđeno iz ruma i 2 kašike seckanih oraha preko. Čvrsto uviti u rolnicu i ređati u podmazan pleh. Kad se sve utrošilo rolnice iseći na manje rolate. Premazati uljem. Peći na 200 stepeni C oko 40 min da lepo porumeni.

Dok se baklava peče napraviti sirup, U šerpicu sipati šećer sipati 100 ml vode, naseći pola limuna na kolutove  i ostaviti da se ušpinuje. Pečenu vruću baklavu preliti vrućim sirupom.. Služiti ohlađenu da lepo upije. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU