· · Komentari: 0
UKUSNI ZALOGAJI

Ukusne PALAČINKE koje ne GOJE?! Moguće je, ako ih pripremate sa heljdinim brašnom (RECEPT)

Ove palačinke ne sadrži gluten, ali sadrže protein koji se jako sličan glutenu.

1637849739_shutterstock_300944594.jpg
Foto: Shutterstock

Hleb od heljdinog brašna je mnogo zdraviji od uobičajnog i ne sadrži gluten pa je pogodan za osobe koje su na njega alergične. Pruža veći nivo vitamina B, magnezijum, fosfor, bogat je dijetalnim vlaknima i smanjuje holesterol.

Pročitajte još: Da li partneru treba priznati prevaru? Psiholog savetuje da dobro razmislite zbog JEDNOG razloga

Osim toga, heljdino brašno ima niz zdravstvenih prednosti, ali i sastojke koji su najbitniji ženama jer palačinci i proizvodi od heljdinog brašna ne goje. Zdravtvene dobrobiti heljdinog brašna sadrže se u njegovih osam esencijalnih amino kiselina, bogatstvu flavonoidima i mineralima. heljdino brašno smanjuje visok krvni pritisak i povoljno utiče na kardiovaskularno zdravlje, a pogodna je u ishrani dijabetičara, ublažava posledice zračenja i hemoterapije i preporučuje se osobama alergičnim na gluten.

Pročitajte još: Svaka veza prolazi kroz PET FAZA, ali većina parova ostane zaglavljeno u TREĆOJ

Palačinke od heljdinog brašna

Sastojci:

  • 1 šolja brašna od heljde
  • 1 šolja integralnog brašna
  • 3 šolje mleka
  • 1 šolja kisele vode
  • so
  • šećer
  • prašak za pecivo
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom i solju. Dodajte naimenično brašno i mleko, kiselu vodu i ostavite u frižideru na pola sata. Pre prečenja dodajte prašak za pecivo i ulje, i promešajte.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.