POSNA SARMA iz bakine kuhinje: Idealna za slave pred nama (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

05. 12. 2021. 000000 08:40

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 1 manja glavica kiselog kupusa
  • 500 gr ribe po želji
  • 1 glavica crnog luka
  • pola lončića od 100 gr pirinca
  • 1 glavica crnog luka
  • slatka mlevena paprika
  • tucana ljuta
  • soli bibera
  • ulje

Foto: Privatn arhiva

Priprema:

Kupus iseći na rezance ako je mnogo kiseo oprati ga u hladnoj vodi. Dodati ulja, pa dinstati kupus oko 30 min.

Dodati crvrenu mlevenu i tucanu ljutu papriku. Bibera mlevenog, lovorov list. Obariti ribu i očistiti od kostiju. Ispržiti glavicu crnog luka dodati malo crvene paprike mlevene bibera, soli pa u to staviti očišćenu ribu. Izmešati.

Oprati pirinač pa ubaciti. Beli luk očistiti i iseckati pa pola staviti u ribu, a pola u kupus. U šerpu pliću ili zemljani sud sipati pola kupusa, pa istresti ribu odozgo sipati ostatak kupusa. Poravnati. Sipati dve čaše vode.

Zapeći u rerni oko 50 min na 220 stepeni.