Uživajte u nedelji u kućnom okruženju na ZDRAV NAČIN: Isprobajte vežbe sa stolicom za celo telo koje traju samo 10 minuta (VIDEO)

Kristina Malešević

12. 12. 2021. 000000 17:00

Foto: Shutterstock

Ukoliko se vaše svakodnevne aktivnosti u velikoj meri svode na sedenje u kancelarijama, ili zbog korona virusa u kućnim uslovima za računarom, odna su vežbe sa stolicom za celo telo od samo 10 minuta su sve ono što vam treba da kada nemate vremena.

Pročitajte još: Otac mu je bio jedan od naših najpoznatijih glumaca, a evo kako izgleda majka Srđana Todorovića (FOTO)

Dugotrajno sedenje tokom dužeg vremenskog smatra se „novim pušenjem“ zbog svoje štetnosti

Svako ko radi u kancelariji ima osećaj da je zalepljen za stolicu i da njegovi mišiću odumiru, pa se osećaju tromima  i potpuno bez kondicie. Pa čak i kada ne radimo, najčešće sedimo!

Pročitajte još: Ne dozvolite da vam NOVE CIPELE UPROPASTE DAN: Jednostavan trik kako da najbrže RAZGAZITE obuću i sprečite nastanak ŽULJEVA

Ovaj način života i te kako loše utiče na naše fizičko zdravlje. Zapravo, dugotrajno sedenje tokom dužeg vremenskog smatra se „novim pušenjem“, odnosno štetnijim čak i od te loše navike jer takođe povećava rizik od mnogobrojnih hroničnih bolesti.

Pročitajte još: Ana Bekuta se oglasila nakon Mrkine smrti: Evo kakvu je odluku donela (FOTO)

Pre početka, važno je napomenuti da izaberete stabilnu stolicu s ravnim sedištem. Izbegavajte stolice na točkiće budući da vam je potreban stabilan oslonac.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU