POSNO JELO PUNO VITAMINA: Boranija bez zaprške, sa ukusnom kombinacijom sastojaka (RECEPT)

Jovana Pejinovic

24. 12. 2021. 000000 09:00

Foto: Bakina kuhinja

Bez obzira da li postite ili jednostavno želite da povedete računa o zdravlju i zdravim navikama, ova boranija je odličan izbor za današnji ručak. Ovo je u varijanti bake Jelene iz Bakine kuhinje.

Pročitajte još: Čudo koje se može napraviti od 1 jajeta: TOČAK TORTA, kremasta poslastica (RECEPT)

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 sveže paprike
  • 1/2 kg boranije smrznute
  • 2 krompira
  • 4 čena belog luka
  • paradajz
  • soli i bibera
  • 1 kašičica brašna
  • celerov list
  • peršunov list

Priprema:

Na ulju propržiti glavicu seckanog luka, seckanu papriku i šargarepu. Kad se proprži ubaciti boraniju. Dinstati sa malo vode.

Ubaciti krompir na kockice i naliti da ogrezne i kuvati. Pred kraj dodati na kocke oljušten paradajz ili pire paradajz iz flaše.  

Dodati razmućeno brašno .Na kraju ubaciti seckan beli luk i seckan peršunov list. Poklopiti. Boranija je gotova. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU