"Koleginica je dala blizancima "IDIOTSKA IMENA", rekla sam joj to u lice i nije prošlo dobro"

Jovana Pejinovic

24. 12. 2021. 000000 12:00

Foto: Piksabej

Kako je objavljeno, koleginica je došla u kancelariju da predstavi svoje dečake koje je rodila posle „duge borbe sa neplodnošću“.

Imena ostavila sve u šoku

„Na pitanje kako je nazvala dečake (pošto je do ovog pojavljivanja bila neodlučna) rekla mi je da ih zove „Šon““, nastavila je.

„Kada sam pitao za drugu bebu, rekla je 'ne, oboje su Šon, jedan sa A i jedan sa E pa Šon (Sean) i Šon (Seen)'.

„Ova saradnica se takođe preziva „Šon“. Kada sam joj to prigovorila, rekla je „da, kao Tom Tom ili Džej Džej“.“

Foto: Piksabej

Kada je koleginica otkrila imena, žena je „odmah i bez razmišljanja” odgovorila „to je nešto najidiotnije što sam čula, i biće tako zbunjujuće”.

Ona je dodala da dok se "gomila ljudi smejala", bila je i "gomila koja je odmah skrenula pogled".

„Nakon što je otišla, dobila sam nekoliko tekstualnih poruka u kojima je pisalo da nije moje da komentarišem izbor imena ljudi“, zaključila je, pre nego što je upitala: „Jesam li ja seronja što sam rekla da je to užasna ideja o imenu?“

Na postu se takođe dodaje da su ona i njena koleginica "u dobrim odnosima" i da su "radile zajedno u tri kompanije tokom 12 godina".

Kada je rekla da joj se imena ne sviđaju, novopečena mama je odgovorila "odrastite". Žena je takođe otkrila da se oba imena izgovaraju kao "Šon".

Maltretiranje dece

Objavu su brzo preplavili komentari čitalaca, od kojih je jedan napisao: "Ja sam jednojajčani blizanac. Poklapanje imena je verovatno najokrutnija stvar koju možete da uradite osobi. To nije samo zbunjujuće. To bi sprečilo blizance da razviju identitete."

Pročitajte još: Zapravo je dobra stvar ako ste jako loši u pakovanju poklona - Evo šta kažu naučnici

„Znate šta se dešava sa blizancima koji ne mogu da uspostave nezavisne identitete? U najboljem slučaju, potrebne su im godine porodične terapije da reše probleme u vezi."

"U najgorem slučaju, oni se mrze. Blizancima je dovoljno teško da razumeju šta znači biti blizanac. Zašto to otežavati?"

„Skoro kao da ti roditelji imaju želju da budu jedinstveni ili šta već, dok su u stvari imena tako jeziva i NIKAD se ne izgovaraju kako treba“, dodala je druga osoba.

U komentarima su se javili mnogi blizanci, koji i sami imaju sličan problem sa imenima i savetuju roditeljima da nikad ne daju ista ili slična imena deci, jer izaziva konfuziju, što na kraju utiče na psihu dece.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU