Recept za ČIZKEJK: Slatkiš za NOVOGODIŠNJE VEČE

Kristina LJubisavljević

31. 12. 2021. 000000 09:20

Foto: Pixabay

Novogodišnje veče je sutra i pripreme uveliko privodimo kraju. Međutim, ukoliko jos uvek niste odlučili šta će biti zvezda vaše trpeze kada je poslastica u pitanju imamo ideju. Odlučili smo da spremamo čizkejk:

Podloga:

  • 140 g ustinjenog keksa po izboru
  • 70 g maslaca
  • 65 g šećera
  • Prstohvat soli

Nadev:

  • 600 g mekog krem sira
  • 4 veća jaja
  • 1 kašika ekstrata vanile
  • 200 g šećera

Preliv:

  • 450 g slatke pavlake
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika ekstrata vanile

Priprema:

Podloga

  • Utisnite u kalup

Napravite podlogu tako da sjedinite sve sastojke i utisnete smesu u okrugli kalup za torte (24 cm). Kalup prethodno premažite uljem.

Nadev

  • Sjedinite sastojke

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Mikserom izmešajte krem sir dok ne postane pahuljast, dodajte jedno po jedno jaje, ekstrat vanile i šećer. Mešajte na srednjoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine.

  • Izlijte preko podloge

Smesu izlijte preko podloge od keksa, pa ubacite u rernu i pecite 45 minuta.

Preliv

  • Sjedinite sastojke

Preliv pravimo tako što sjedinimo slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile. Preliv nežno razmažite po površini torte i zagladite. Ubacite u rernu i pecite još 10 minuta.

  • Ohladite

Kada izvadite kolač ostavite da se ohladi. Hlađenjem će se čizkejk u potpunosti stisnuti. Lagano prekrijte krpom i ostavite da se hladi najmanje 6 sati, zatim polako izvadite iz kalupa i poslužite.