Oglas
· · Komentari: 0
slatko

ČOKOLADNI VAFLI: Kolač fantastičnog ukusa! (RECEPT/VIDEO)

Savršeni za doručak, užinu ili večeru - čokoladni vafli koji će vas oduševiti ukusom!

1623598037_cokoladni-vafl.png
Foto: Printskrin/Jutjub/ Zero Mile kitchen Bu Anjali
Oglas

Svi znamo klasičan recept za vafle ili bakin kolač, ali šta se dešava ako u priču uključimo čokoladu?

Recept koji će podići igru na viši nivo i oduševiti sve ljubitelje slatkih vafla!

Pročitajte još: Hrskavi BRUSKETI za laganu i brzu večeru koju svi obožavaju! (RECEPT/VIDEO)

Recept za čokoladne vafle

Sastojci:

  • 240gr brašna
  • 50gr kakaa
  • 50gr braon šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 3 veća jajeta
  • miks (440 ml mleka i 40 ml limunovog soka, ostavite da odstoji 20-ak minuta)
  • 110ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 170gr crne čokolade

Priprema:

1) Pomešati u posudi brašno, kakao, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.

2) Kada sjedinite sve sastojke, napravite udubljenje i ubacite žumanca, miks, ulje, ekstrakt vanile. Umutite viljuškom i dodati suve sastojke. Nastavite da mešate.

3) Umutite belanca. Pola pene od belanaca dodati čokoladnoj smesi, pa izmešati tako da se svi sastojci sjedine. Isto uraditi sa drugom polovinom pene od belanca. Zatim dodati sitno iseckanu čokoladu i izmešati.

4) Dobro zagrejati aparat za vafle (premazati sa malo ulja po potrebi) i peći od 5 do 8 minuta.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas