Razvod dug deset godina: Arnold Švarceneger i Marija Šrajver su definitivno STAVILI TAČKU NA BRAK nakon 25 godina zajedničkog života

Kristina LJubisavljević

01. 01. 2022. 000000 19:30

Foto: Profimedia

Posle poslednjeg ročišta, sud je konačno potvrdio razvod, a ranije tokom decembra je potpisan i sporazum o podeli imovine, kako prenosi El-Ej tajms.

Razveo se Arnold Švarceneger

Vest o razvodu bodibildera, glumca i bivšeg guvernera Kalifornije, Arnolda Švarcenegera, i Marije Šrajver, novinarke i književnce, sestričine Džona F. Kenedija, pojavila se u javnosti u maju 2011, otprilike četiri meseca nakon što je Švarceneger okončao svoj drugi mandat na čelu Kalifornije. Par je bio u braku 25 godina i imaju  četvoro dece: Ketrin, Kristinu, Patrika i Kristofera.

U javnosti su se pojavile dve verzije priče o razlozima razvoda – njegova i njena – ali i dalje vrlo nejasne.

Pročitajte još: Neobičan doručak Amal Kluni: Šta se nalazi na meniju poznate advokatice?

Šrajver je podnela zahtev za razvod 1. jula 2011, u petak pre prazničnog vikenda, očigledno sa ciljem da ova vest bude što manje primećena u medijima. To je bila obostrana želja jer su odmah stavili do znanja da ne žele da komentarišu, niti da će bilo ko od prijatelja ili porodice davati komentare na tu temu.

Priča o razvodu popularnog para je jedno vreme pala u zaborav, sve dok se u medijima 2012. godine nije pojavila vest da je Švarceneger 1996. godine dobio dete – Džozefa Baenu, koji neverovatno liči na svog oca – sa Mildred Baenu, koja je radila u kući kao domaćica. Šrajverova je u to vreme takođe bila trudna.

Mildred Baena i njen suprug Rohelio razdvojili su se ubrzo nakon što se Džozef rodio i zvanično razveli 2008. Švarceneger je tvrdio da nije znao da je Džozef Baena njegovo dete sve dok sin nije počeo da liči na svog biološkog oca.

- Čim smo seli, terapeut se okrenuo prema meni i rekao: 'Marija je htela da dođe ovde danas i da pita za dete – da li ste postali otac deteta sa svojom domaćicom Mildred - napisao je Švarceneger u svojim memoarima Total rikol: Moja neverovatno istinita životna priča.

Švarceneger je priznao da je istina, ali je dodao i da je ona „savršena žena“ koja ga i dalje jako privlači. No šteta je već bila učinjena, posebno što to nije bilo njegovo jedino neverstvo, a izvinjenje nije pomoglo.

Pročitajte još: Džesika Alba neprepoznatljiva: Stajling za užurbanu prazničnu kupovinu (FOTO)

Još od razlaza, oba bivša supružnika su u novim vezama. Pretpostavlja se da je postupak razvoda tako dugo trajao što zbog nedostatka motivacije u kombinaciji sa komplikovanom imovinskm situacijom. Navodno, Švarceneger i Šrajverova zajedo imaju imovinu vrednu oko 400 miliona dolara, kako navodi portal TZM, i nisu imali predbračni ugovor.

Ispostavilo se da su se Šrajver i Švarceneger razdvojili ubrzo nakon što joj je on potvrdio tu informaciju na savetovanju kod porodičnog terapeuta 2011. godine.