Koja je najbolja boja za KUHINJU, a gde staviti šporet? Interesantni saveti

Kristina LJubisavljević

06. 01. 2022. 000000 10:40

Foto: Pixabay

Vaša kuhinja je mesto gde se hranite i često je mesto gde se okupljaju porodica i prijatelji. Šta o njenom uređenju kaže stara kineska disciplina?

Saveti za kuhinju

Lokacija šporeta

Peć predstavlja resurse, karijeru... Jedna od najvažnijih stvari koje treba uzeti u obzir kada je u pitanju šporet je komandna pozicija, odnosno treba da vidite vrata dok kuvate, a da ne budete u liniji sa vratima. Ovo vam omogućava da imate kontrolu nad svojim životom i karijerom i da vidite sve ljude, energiju ili prilike koje vam se mogu pojaviti. Često nije moguće promeniti položaj šporeta, ako je to slučaj, možete dodati ogledalo koje će vam omogućiti da vidite vrata iza sebe dok kuvate, piše The Spruce.

Pročitajte još: Koliko puta godišnje treba prati JASTUKE, i kako se održavaju PERJANI, a kako oni od MEMORIJSKE PENE?

Čist frižider

Razmislite o tome kakav je osećaj otvoriti čist, organizovan frižider nasuprot neurednom frižideru punom hrane kojoj je istekao rok trajanja. Čak i ako ne jedete artikle kojima je istekao rok trajanja, oni i dalje energično utiču na vas. Pored toga, nepotrebno zauzimaju prostor. Bacite sve što je isteklo i koristite netoksična sredstva za čišćenje da biste uklonili svu prašinu ili prljavštinu koja se nakupila.

Boje kuhinje

Uopšteno govoreći, bela je najbolja boja za kuhinje jer predstavlja čistoću. Takođe, zemljane boje poput braon i žute simbolizuju stabilnost i uzemljenje. Boje poput plave i zelene znače rast, fleksibilnost i vitalnost.