GRČKI BUREK: Desert koji će vas oduševiti (RECEPT)

Jovana Pejinovic

05. 01. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje stiže sjajna ideja za slatku poslasticu.

Recept

Potrebno je:

  • 300 gr gotovih tankih kora
  • 500 ml. mleka
  • 3 jaja
  • 5 kašika griza
  • 100  gr maslaca
  • 100 gr šećera
  • 1 kašike ekstrata vanile

Preliv:

  • 500 ml vode
  • 150 -200 gr šećera
  • sok narandže
  • vanila 2 kesice

Priprema:

Prvo skuvamo sirup  (šećer, vanila sok narandže) da nam se prohladi da prelijemo preko vrućeg bureka. Umutite jaja dodati malo mleka.

Pročitajte još: DOMAĆE ROL VIRŠLE: Doručak gotov za čas, a kiflice nikad mekanije (RECEPT)

Ostatak mleka staviti na šporet dodati šećer i vanilin šećer,  pa kad provri dodati griz i skuvati. Dodati umućena jaja. Dodati u vrelo 50 gr maslaca i mešati da se izjednači.Na kraju dodati 1 kašiku ekstrata vanile. 

Pleh premažite maslacem pa dodajte koru i izravnajte, preko maslac pa kora maslac kora i tako polovina kora, Sipati sav griz pa ponoviti  sa korama i maslacom. 

Oštrim nožem iseći kore po želji bar gornji deo. premazati maslacem i peći na 200 stepeni C 40 min. Iseći burek do kraja na zasečenim delovima i preliti hladnim sirupom. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU