Oglas
· · Komentari: 0
SLATKIŠI

Uživajmo u prazničnim UKUSIMA: Napravite ukusne LONDONSKE štangle sa orasima koje će sačuvati svežinu sve do Božića

Donosimo vam savršen predlog za poslasticu u susret Božićnim praznicima.

1641221024_stanglice.png
Foto: InstagramScreenShot/martinovicivona
Oglas

Ovo je period godine kada najviše vremena provodimo sa svojom porodicom i kada treba da se opustimo i uživamo u domaćim slatkišima i ukusnim poslasticama. Donosimo vam predlog za savršen slatkiš, koji možete sada pripremiti i koji će biti svež i za sam Božić.

Pročitajte još: Da li je i vama ovo previše DETINJASTO: Paparaci uslikali Dženifer Lopez, a jedan detalj oko njenog vrata NIKO NIJE OČEKIVAO (FOTO)

Sastojci za londonske štangle:

  • 300 grama brašna
  • 1/4 praška za pecivo
  • 150 grama masti ili maslaca
  • 50 grama šećera
  • 3 žumanceta
  • 2 kašike kisele pavlake
  • marmelada od kajsije

Pročitajte još: Nakon što su joj roditelji pronađeni mrtvi u domu, oglasila se popularna glumice: "Želim privatnost da tugujem"

Sastojci za nadev:

  • 3 belanceta
  • 250 grama mlevenih oraha 
  • 130 grama šećera
  • limun šećer
  • vanila šećer

Priprema londonskih štangli:

Orahe podeliti u dve činije, pa pola grubo samleti, a ostatak sitnije.

Od navedenih sastojaka zamesiti testo i oko pola sata staviti u frižider. U veliki pleh od pećnice staviti papir za pečenje pa razvaljati testo. Staviti na 200 stepeni oko 20 min da se malo zapeče, uhvati po vrhu korica. Izvaditi i premazati sa marmeladom od kajsije.

Pročitajte još: Rada Manojlović NOVOGODIŠNJOM čestitkom rasplakala sve: Evo kome je namenila

Belance umutiti u čvrsti sneg pa dodavati po malo šećera. Na kraju ručno umešati orahe. Nadev staviti preko i posuti orasima. Peći još oko 15 minuta na 200 stepeni.

Topao izrezati na štanglice i poređati u kutiju.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas