Nepravedno zanemaren, a odličan saveznik u jačanju IMUNITETA: Čaj od ove biljke imamo svi u kući, ali ga ne pijemo REDOVNO

Aleksandra Kolarevic

16. 01. 2022. 000000 08:20

Foto: Piksabej

Kamilica se oduvek koristi kao narodni lek za mnoge tegobe, od stomačnih - grčevi, gastirtis, čirevi, smanjenje nervne napetosti, pa sve do onih psihofizičkih - kod nesanice, premorenosti ali i uznemirenosti. Ali to nije sve!

Tokom zimskih dana posebno je važno obratiti pažnju na imunitet jer se tada aktuelna sezona prehlada i virusa. Čaj od kamilice pomoći će u pravilnoj hidrataciji organizma koja je veoma važna u borbi protiv sezonskih virusa, a nekada čak može i da spreči infekciju, tako što će ojačati imunitet.

Pročitajte još: Iako je izuzetno zdrav, ČAJ od KAMILICE može imati OVE štetne efekte

Kamilica se od davnina primenjuje i za ispiranje upalnih procesa na koži, a zbog blagog i antiseptičkog dejstva pogodna je za isppiranje očiju, kao i upaljene kože i intimnih delova tela.

Inhalacijom sa čajem od kamilice možete ublažiti alegrijska oboljenja disajnih puteva i sinusa.

Gotovo da ne postoji kuća koja nema čaj od kamilice. Međutim, zbbog dostupnosti stiče se utisak da je ovaj moćni napitak nepravedno zanemaren, što ne treba da se dešava. Imajući u vidu sve benefite kamilice, čaj od ove biljke treba da postane redovan saveznik u borbi protiv raznih oboljenja, ali i nova zdrava navika.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU