Ništa se ne može postići "PREKO NOĆI": Kada su vidljivi PRVI REZULTATI kozmetičkih proizvoda?

Aleksandra Kolarevic

15. 01. 2022. 000000 14:00

Foto: Piksabej

U velikoj želji za brzim, ali besprekornim izgledom kože lica, dešava se da je opteretimo brojnim proizvodima za negu, što je često greška. 

Tokom takvog procesa želimo rezultate odmah, i ne dozvoljavamo koži da "odradi svoje" kako bismo na kraju mogli da dobijemo pravu povratnu informaciju u kvalitet proizvoda.

Pročitajte još: Izbrisao vam se datum sa pudera, bronzera ili senke? Saznajte da li je ŠMINKI istekao ROK TRAJANJA uz pomoć ovih saveta

Nestrpljenje u nezi je najveći neprijatelj, jer od proizvoda koje koristimo očekujemo da preko noći naprave pravo čudo na licu, što nije moguće.

Kako bismo bili sigurni da li neki proizvod odgovara našoj koži lica, potrebno je da prođe neko vreme, a najnovija istraživanja su pokazala i tačan broj dana koji je koži neophodan da prihvati određeni proizvod.

Prema istraživanjima, 28 dana je sasvim dovoljan period za testiranje nekog proizvoda i dobijanje kompletnog uvida u to da li taj proizvod odgovara našem licu.

Takođe, nikako ne smete smetnuti s uma da je u ovom periodu i te kako važan kontinuitet kao i doslednost jednom proizvodu, osim ako ne osetite ili primetite pogoršanje na licu u vidu peckanja, crvenila, izbijanja bubuljica ili nekih drugih nepravilnosti.

Tada treba da prekinete sa korišćenjem tog proizvoda, jer vam on očigledno ne odgovara.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU