Ne bacajte višak: Ako vam je ostalo PIRE KROMPIRA od ručka, napravite ŠUFNUDLE (RECEPT)

Aleksandra Kolarevic

15. 01. 2022. 000000 15:30

Foto: Printskrin/Jutjub/Recepttura

Kada za ručak ne pojedete sav krompir pire, nemojte ga bacati već napravite fenomenalan slatkiš - šufnudle.

Sastojci:

krompir pire
1 jaje
malo soli
brašno
1 šolja prezle
pola šolje mlevenih oraha
šećera po želji
1 vanilin šećer

Pročitajte još: Za meru se koristi ČAŠA, a isprljaćete samo JEDNU ČINIJU: Mekane ČOKOLADNE KOCKE koje se spremaju za 5 MINUTA (RECEPT)

Priprema:

U krompir pire dodajte jaje i so i toliko brašna da dobijete mekano testo koje se ne lepi. Napraviti veknicu, nožem je isecite na šnite, svaku šnitu malo brašnjavim dlanovima zaoblite i ređajte na tacnu posutu brašnom.

U dublju šerpu sipajte  oko 2 litre vodu,, dodajte 1/3 kafene kašike soli i pustite da provri. Kada provri, ubacite šufnudle. Lagano varjačom promešajte ili prodrmajte šerpu, kako se testo ne bi zalepilo za dno posude. Kada šufnudle isplivaju, gotove su. 

Izvadite ih šupljom kašikom i stavite u cediljku. Operite ih hladnom vodom i ostavite da se ocede. Za to vreme spremiti prezle.

U tiganju na laganoj vatri propržite prezle na malo ulja. Sklonite sa vatre i dodajte orahe, šećer i vanilin šećer. U tiganj sa prezlama ubacite šufnudle, svako dobro uvaljati sa svih strana.
Služiti tople, po želji sa džemom .

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU