Tri prirodna rešenja za TAMNE KRUGOVE OKO OČIJU: Sastojke već imate kod kuće

Kristina LJubisavljević

22. 01. 2022. 000000 13:30

Foto: Deposit

Na pojavu tamnih krugova ispod očiju utiču mnogi faktori kao što su hormonske promene, problemi vezani za zdravlje, neuravnotežena ishrana, nedostatak sna..

Međutim, danas nećemo govoriti o tome šta izaziva tamne krugove i o vašim lošim dnevnim navikama.

Rešenje za tamne krugove oko očiju

Krastavac

Zahvaljujući vitaminima i hranljivim materijama koje sadrži, krastavac može pomoći u smanjenju nadutosti oko očiju, a istovremeno daje osećaj olakšanja i svežine.

Šta možete da uradite:

Isecite krastavac na male kriške i od njih napravite obloge na očima. Za dodatnu hladnoću, uverite se da ste ih prethodno zamrznuli u zamrzivaču oko pola sata.

Krompir

Krompirov sok sadrži azelainsku kiselinu koja može inhibirati aktivnost enzima tirozinaze uključenog u proizvodnju melanina. Na ovaj način pomaže u smanjenju pojave podočnjaka i otoka.

Šta možete da uradite:

Krompir isecite na kriške i stavite u zamrzivač preko noći. Sledećeg jutra nanesite na oči (u predelima tamnih krugova) i ostavite da deluje najmanje 10 minuta.

Zeleni čaj

Zeleni čaj sadrži fenolna jedinjenja, antioksidante i kofein koji pomažu u smanjenju nadutosti, crvenila oko očiju i podočnjaka.

Šta možete da uradite:

Uzmite dve kesice zelenog čaja i nakon ključanja vode sačekajte 1-2 minuta i ostavite da se ohlade. Da bi se brže ohladile, možete ih u međuvremenu staviti u frižider. Zatim ih stavite na oči - nakon što ih prvo dobro ocedite. Držite kesice oko 10-15 minuta. Možete ponavljati svaki dan dok podočnjaci ne nestanu.