PILETINA u PIVU: Idealan ručak za one koji vole pohovano i pikantno (RECEPT)

Aleksandra Kolarevic

24. 01. 2022. 000000 17:00

Foto: Piksabej

Ukoliko ste se zasitili standardnog načina pohovanja mesa, promenite recept. Predlažemo vam da ispržite pileći file  u testu čiji je glavni sastojak pivo.

Sastojci:

200 grama oštrog brašna
2 jaja
300 ml piva (po izboru)
600 grama pilećeg filea
začini po želji: so, biber, vegeta, slatka ili tucana paprika

Pročitajte još: Idealno za užinu ili kasnu večeru: Napravite kremasti namaz sa ORASIMA i BELIM LUKOM (RECEPT)

Priprema:

U dubokoj posudi pomešajte razmućena jaja, brašno, začine i pivo po izboru.

Ostavite smesu da odstoji desetak minuta.

Pileći file izrežite na šire štapiće i začinite po želji, potom ih umočite u smesu za pohovanje, i ispržite u prethodno dobro zagrejanom ulju, po nekoliko minuta sa obe strane.

Ova piletina idealno će ići uz sos sa majonezom i pavlakom, a kao prilog možete napraviti mladi krompir.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU