Oglas
· · Komentari: 0
SAVRŠENA VEČERA

JEDAN TIGANJ: Piletina sa brusnicom i ruzmarinom (RECEPT)

Laka, zdrava večera, savršena za rotaciju zimske večere u nedelji.

1635852175_shutterstock_1511630903.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Večera koja će sigurno doneti osveženje u nedeljni jelovnik. Brusnice i ruzmarin će napraviti užitak kao u restoranu. 

Pročitajte još: OTVARA APETIT: Kremasta piletina U SOSU od spanaća i parmezana (RECEPT)

Recept za piletinu sa brusnicom i ruzmarinom

Za marinadu od ruzmarina od brusnice

  • ⅓ šolje brusnica

  • 2 kašike maslinovog ulja 
  • 2 kašike soja sosa
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica svežih listova ruzmarina
  • ¼ šolje suvog belog vina

Za pileći karabatak

  • 1 kg pilećeg karabatka sa kostima i kožom približno 6 pilećih butina
  • 1 kašika maslinovog ulja 
  • soli po ukusu
  • ½ šolje brusnica
  • 4 grančice svežeg ruzmarina plus još za ukras, po želji

Priprema

Za marinadu od ruzmarina od brusnice

Kombinujte sve sastojke za marinadu u procesoru za hranu ili blenderu i mešajte dok ne postane glatka. Stavite piletinu, kožom nagore, u posudu za pečenje i prelijte marinadom, raširivši piletinu ravnomerno. Pokrijte i marinirajte u frižideru najmanje 30 minuta, do 24 sata.

Pola sata pre pečenja posudu izvadite iz rerne i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi.

Za pileće butine

Zagrejte rernu na 180-200 C. Kašikom ostružite marinadu sa pileće kože, ostavite u posudi za pečenje. Premažite kore sa 1 kašikom maslinovog ulja i začinite ih sa dosta soli. Pospite ½ šolje brusnica i 4 grančice ruzmarina oko piletine.

Pecite 22 minuta, a zatim izvadite iz rerne i zagrejte gril (ako vaša rerna ima ovu sekciju, ako ne, onda stavite tepsiju bliže vrhu rerne). Izvadite pečene grančice ruzmarina.

Nanesite 1 kašiku javorovog sirupa preko kože karabatka. Stavite ispod grila i pecite 5-7 minuta ili dok koža ne postane hrskava i na mestima potamni. Pazite da koža porumeni ravnomerno i da ne zagori, pomerajući posudu ako je potrebno.

Izvadite iz rerne i stavite brusnice i so na vrh piletine. Ukrasite svežim grančicama ruzmarina i poslužite odmah sa dosta sosa. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas