Jaja na drugačiji način: Napravite OMLET SLANE MAFINE, koji su gotovi ZAČAS (RECEPT)

Aleksandra Kolarevic

28. 01. 2022. 000000 18:00

Foto: Piksabej

Ako volite jaja, a dosadila vam je klasična kajgana ili klasično prženje "na oko", napravite omlet mafine, u koje možete dodati šta god poželite.

Jednostavno se spremaju, i obožavaće ih svi - i odrasli, kao i deca.

Pročitajte još: Idealna lagana večera: SLANE PALAČINKE OD POVRĆA koje se BRZO spremaju (RECEPT)

Sastojci:

4 jaja

100 ml mleka

dve supene kašike brašna

povrće po želji: paprika, luk, tikvice, šargarepa, paradajz

malo ulja

začini: so, biber

Ako volite, možete dodati i sir, kačkavalj, šunku, viršle, slaninu.

Priprema:

U dubljoj posudi umutite mikserom jaja, brašno, mleko i so.

Naseckajte povrće po želji što sitnije, i propržite ga na malo ulja nekoliko minuta, a suhomesnato i sir iseckajte na kockice.

Podmažite kalup za mafine i u svaki stavite nadev koji ste pripremili, uključujući i proprženo povrće.

Potom svaki kalup prelijte smesom sa jajima, i narendajte preko kačkavalj.

Mafine stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peku oko 15 minuta.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU