· · Komentari: 0
bakina kuhinja

Idu uz doručak, ručak ili večeru: Recept za LEPINJE na plotni (FOTO/VIDEO)

Da li ste nekada spremali lepinje?

1642922810_20220122_131102.jpg
Foto: Privatna arhiva

Iz Bakine kuhinje dolazi nam interesantan recept za lepinje.

Potrebno je:

  • 450 gr brašna
  • 15 gr kvasca
  • 1 kašićica šećera
  • soli malo
  • 100 ml jogurta
  • 100 ml mlake vode

Priprema:

Rastopti kvasac u malo vode oko 50 ml. dodati šećer, pa kad zapeni sipati u vanglu. Dodati vodu. i jogurt zatim  ulje i deo brašna i so. 

Dobro izraditi testo da nema grudvica. Dodavati ostatak brašna i rukama ili mikserom sve izjednačiti da testo bude meko i glatko.

Foto: privatna arhiva

Ostaviti ga da odmori 30 min, pa ga istresti na sto koji smo malo pobrašnjivili. Iseći na nekoliko delova, pa rukama formirati loptice koje treba  ostaviti na pobrašnjivenom stolu pokriveno 10 min. Svaku lopticu rukama ili oklagijom razviti i ređati na veći poslužavnik.

Foto: privatna arhiva

Opet pokriti da odmore 15 minuta na toplom. Veći teflonski tiganj ili veću plotnu na drva staviti  lepinju, pa okretati na 1-1.5 min nekoliko puta da zarumene. Jako su mekane mogu se puniti oduševićete se.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.