Domaćice, pronašli smo REŠENJE: Evo kako da očistite granitnu sudoperu sa samo DVA SASTOJKA (VIDEO)

Kristina Malešević

05. 02. 2022. 000000 15:00

Foto: Pixabay

Granitne sudopere postale su apsolutni hit u uređenju enterijera, kako zbog svoje otpornosti jer su izgrađene od kvarca, tako i zbog svog modernog izgleda i boja koje ostavljaju bez daha. Naravno, ono što prirodni materijali donose sa sobom jeste i problem redovnog održavanja i čišćenja.

Pročitajte još: "DRAMATIČNO, ALI LEPO": Ketrin Zita se u šestoj deceniji razgolitila i pobrala pohvale! (FOTO)

Najbolji rezultati u održavanju granitne sudopere biće postignuti ukoliko se sudopera redovno, nakon svake upotrebe, očisti deterdžentom i mekanom stranom sunđera, a potom dobro ispere vodom. Međutim, obzirom da nemamo uvek dovoljno vremena da peremo i sudoperu, češće se nađemo u situaciji da se na granitnoj sudoperi nakupi masnoća i prljavština od sudova.

Ovaj trik može da se koristi i kod inox sudopera. Radi posao...

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

U takvom slučaju, sledite ovaj savršeni recept koji će bez hemikalija učiniti da vaša granitna suopera zasija starim sjaje. Potrebna vam je soda bikarbona i deterdžent za sudove. Pomešajte u činiji 100 grama sode bikarbone i 4 kašike tečnog deterdženta za sudove, pa pomešajte tako da dobijete smesu nalik na pastu za čišćenje. Jednostavno nanesite krpicom na sudoperu pa je dobro istrljajte i ostavite da odstoji 30 minuta. Nakon toga, četkom za sudove istrljajte sudoperu i isperite vrelom vodom.

Postupak možete ponoviti više puta u zavisnosti koliko ti je zagađena sudopera.

Ovaj trik može da se koristi i kod inox sudopera. Radi posao.

 
 
 
 

Prikaži ovu objavu u aplikaciji Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objava koju deli Tijana (@tijanaa.home)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU