Dva BRZA RECEPTA za savršen nedeljni ručak: Napravite FAŠIRANE ŠNICLE i SPANAĆ (VIDEO)

Aleksandra Kolarevic

06. 02. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Danas se u bakinoj kuhinji sprema idealan nedeljni ručak - faširane šnicle i spanać. Od sastojka će vam biti potrebno:

Za spanać:

- 500 gr spanaća
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa srednja
- 3 čena belog luka
- 1 mala kašičica brašna
- 200 ml mleka
- ulje, so

Faširane šnicle:

- 400 gr mlevenog mešanog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- crvena mlevena paprika
- biber, so
- 1 jaje

Pročitajte još: Uzmite hleb od juče, i napravite IDEALAN DORUČAK: Recept za PRELIVENI HLEB (VIDEO)

Priprema spanaća:

Spanać oprati i očistiti peteljke i staviti da se kuva 2-3 minuta. Ocediti i iseckati na dasci, potom iseckati sitno luk, a šargarepu izrendati, pa propržiti na ulju.

U luk i šargarepu dodati kašičicu brašna, spanać, mleko i izdrobljen beli luk. Posoliti i ostaviti da se krčka 2-3 minuta. Nakon toga panać je spreman za serviranje.

Priprema faširanih šnicli:

U meso dodati jaje, seckani crni i izdrobljen beli luk, mlevene paprike, biber, so i sve dobro izjednačiti i pokriti da malo meso upije mirise. 

Napraviti rukama loptice mesa, pa oblikovati male šnicle, i pržiti u ulju da porumene. Ukoliko želite zdraviju varijantu, možete ih peći u rerni na 220 stepeni, oko 30 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU