· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

Najčešće pitanje domaćica: Šta danas za RUČAK, a da bude brzo, lako i ukusno? Evo rešenja (RECEPT/VIDEO)

Baka ima jednostavno, a ukusno rešenje za ručak.

1643183036_20220125_111445.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Danas se u bakinoj kuhinji sprema ručak koji će izgledati kao da ste satima boravili za šporetom, a zapravo niste. Reč je o brzoj a ukusnoj čorbici, i nepogrešivom spoju - mesu i krompiru.

Potrebni sastojci za meso:

- 1 par pilećih šnicli
- 3 jaja
- mrvice iz kese (prezle)
- mrvice svežeg hleba
- so, biber, začini
- ulje

Potrebno za restovan krompir:

- 600 gr krompira
- 1 glavica crnog luka
- začin suvi ili samo so
- crvena ml. paprika, biber
- ulje

Potrebno za čorbu:

- 1,2 l vode
- 200 ml kuvanog paradajza
- peršunov list
- 1 kašika maslinovog ulja
- soli i malo suvog začina
- rezanca po izboru

Priprema:

Meso iseći na  šnicle pa izlupati. Posoloti, pobiberiti i posuti začinom. Provući kroz brašno, umućena jaja, prezle sitne, jaja i prezle krupne od svežeg hleba i pržiti u dubokom ulju sa obe strane da poh porumeni na tihoj vatri, poklopljen.

Pročitajte još: Kolač koji vraća u detinjstvo: Prave RUSKE KAPE prema bakinom receptu (VIDEO)

- Krompir skuvati, oguliti pa iseći na kocke. Luk iseckati, propržiti, pa dodati crvenu mlevenu papriku.  Dodati odmah kromir, mleveni biber i so. Sve izmešati.

- U šerpu sipati vodu, dodati paradajz i ulje posoliti. Kad provri, dodati testeninu po želji. Kad se skuva dodati peršunov list. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.