IZBELITE ZUBE NA PRIRODAN NAČIN uz pomoć ovih sastojaka KOJE SVI IMAMO U KUHINJI

Magazin Praksa

12. 02. 2022. 000000 13:30

Foto: pixabay

Od kako je u svakodnevnicu ušetala pandemija, zaštitne maske su postale must have, a sve više se i vodi računa o njihovoj estetici. Međutim, to ne znači da bi trebalo da zaboravite na lepotu osmeha koji se krije ispod, a ovo su četiri najdelotvornija recepta koja će vam omogućiti da postignete i održite bele zube i zavodljiv osmeh.

Kokosovo ulje

Osim što će vaši zubi biti nekoliko nijansi belji, redovno korišćenje kokosovog ulja ojačaće i gleđ, što retko koji izbeljivač za zube može da postigne. Pomešajte 2 kašičice kokosovog ulja s 2 kašičice sode bikarbone i smesu sipajte u staklenu teglicu. Za minty ukus dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja od nane. Koristite redovno, umesto kupovne paste za zube. Podsećamo vas i da je kokosovo ulje odlično za neke tipove kože i kose, a zbog njegove široke primene smatramo ga obaveznom kozmetičkom opremom u kupatilu.

Aktivni ugalj

Medicinski ugalj popularan je izbor za prirodno izbeljivanje zuba, prvenstveno zato što je pogodan i za osetljive zube i desni. Vrlo je delotvoran u uklanjanju mrlja na zubima dugogodišnjih pušača. Zbog blage abrazivnosti preporučuje se što nežnije utrljavanje, kako ne biste slučajno oštetili zubnu gleđ. Iako ćete se verovatno prepasti od svog odraza u ogledalu, verujte nam, deluje!

Kurkuma

U otklanjaju žutih i smeđih naslaga najdelotvornijom se smatra kurkuma. Pomešajte 4 kašičice kurkume s 2 kašičice sode bikarbone i 2 kašičice kokosovog ulja, dok smesa ne dobije jednoličnu teksturu i koristite redovno, umesto paste za zube.

Soda bikarbona i limun

Smesu od kašičice sode bikarbone i nekoliko kapi limuna držite na zubima tokom 1 minuta i potom temeljno isperite usnu duplju. Iako ukus sode bikarbone možda nije najprijatniji, njena delotvornost u izbeljivanju zuba je neupitna. Ipak, nemojte se zaneti i smesu koristite najviše 3 puta mesečno kako ne biste oštetili zubnu gleđ.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU