Ovo su nominovani za "Zlatnu malinu": Brus Vilis dobio posebnu kategoriju

Kristina LJubisavljević

08. 02. 2022. 000000 14:00

Foto: Profimedia

Nominacije za "Zlatnu malinu"

Čak osam filmova u kojima je glumac bio angažovan, u trci je za dodelu nagrade za najgora filmska ostvarenja. Nova, posebna kategorija dobila je ime: „Najgori nastupi Brusa Vilisa u filmu 2021. godine".

U filmovima koji su snimani uglavnom sa veoma niskim budžetom, zvezda serijala Umri muški tumači šerifa, generala, agenta, policajca... Među njima su Američka opsada, Apek, Kosmički greh...

Svi od filmova, u kojima se Vilis uglavnom pojavljuje tek kao epizodista, dobili su manje od 20 procenata pozitivnih kritika na sajtu Roten tomatoz.

Pročitajte još: DžENIFER LOPEZ otkrila detalje iz privatnog života: "Nisam rođena u porodici sa novcem. Rekla sam da ću ipak pokušati"

Film koji je ove godine osvojio najviše nominacija, je mjuzikl posvećen pokojnoj britanskoj princezi Dajani - Dajana. Nominovan je u devet kategorija, među kojima i ona za najgori film. Sledi horor film Keren sa pet nominacija.

U trci za ovo „priznanje" su još i Džared Leto za ulogu u filmu Kuća Gučijevih i NBA zvezda Lebron Džejms za Spejs džem. Zlatna malina dodeljuje se od 1980. godine, a nominovane bira hiljadu članova istoimene fondacije.

Pročitajte još: NI NALIK DANAŠNJEM LUKSUZU: Pogledajte kako je izgledala prva kuća Dejvida i Viktorije Bekam (FOTO)

Brus Vilis je do sada bio nominovan sedam puta, a dva puta je postao vlasnik Zlatne maline. Za ovogodišnju najgoru glumicu i najgoru epizodnu ulogu nominovana je Ejmi Adams, koja je glumila u ostvarenjima Dragi Evan Hansen i Žena na prozoru.

Pobednici će ove godine biti proglašeni dan pre dodele Oskara 26. marta.