Herceg Novi vas zove na 53. PRAZNIK MIMOZE: Evo šta vas sve možete videti do 5. marta

Jovana Pejinovic

22. 02. 2022. 000000 11:49

Foto: Praznik mimoze

Festival je otvoren 18. februara koncertom regionalne muzičke zvezde Nede Ukraden na Trgu Nikole Đurkovića u 19 časova, a prethodio mu je defile Gradske muzike, Mesne muzike Đenović, mažoretki i trombonjera.

Dan kasnije održao se najposećeniji događaj – Berba, odnosno fešta posvećena mimozi, na kojoj su lokalne domaćice služile ribu i vino, Gradska muzika, Mesna muzika Đenović i mažoretke su prodefilovali od Kumbora do centralne fešte u Baošićima, a u Đenovićima je nastupio Knez. Iste večeri je u Institutu Igalo organizovan maskenbal na kojem su goste zabavljali Goran Karan i Lapsus Bend.

Foto: Praznik mimoze

Svečano zatvaranje je zakazano za 5. mart, kada je na programu Spaljivanje Krnevalana Škveru, a u kompleksu Portonovi karnevalska povorka i koncert Dejana Petkovića i Big benda.

„Pozivamo da nam se pridružite na Prazniku mimoze, pre svega prijatelje i goste iz regiona koji sa nama slave godinama: iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Severne Makedonije. Radujemo se što ćemo se, nakon dve godine pandemije, ponovo okupiti u Herceg Novom, gradu koji vas uvek dočekuje otvorenih vrata i u kojem se osećate kao kod kuće“, poručuje predsednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Foto: Praznik mimoze

On ističe zadovoljstvo što će Herceg Novi ove godine imati priliku da na svojim trgovima, ulicama, u hotelima i ugostiteljskim objektima ugosti brojne posetioce, koji su već najavili dolazak na jednu od najznačajnijih i najdugotrajnijih zimskih turističkih manifestacija u regionu. 

Prepoznajući interesovanje turista iz celog regiona, hercegnovski hotelijeri i izdavaoci privatnog smeštaja pripremili su posebne paket-aranžmane za goste iz ove zemlje.

Foto: Praznik mimoze

Raznovrstan program 53. Praznika mimoze obuhvata 43 zabavna, kulturna i sportska programa, među kojima su i: Riblja večera, prepoznatljivi Picigin i Karotrc, Izložba cveća, predstavljanje prijateljskih gradova Novo Mesto, Sankt Peterburg i Beograd, Sajam vina, muzičko-gastronomska Otvorena ulica u Igalu, pet predstava, dve izložbe, koncert Muzičke škole, pet književnih večeri i 14 sportskih programa.  

Organizatori Praznika mimoze su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture ”Herceg Fest” i Turistička organizacija Herceg Novi.