Spremite SKUŠU na drugačiji način: Nekoliko saveta do savršeno pržene RIBE (RECEPT/VIDEO)

Jelena Blažić

26. 02. 2022. 000000 08:40

Foto: YouTube printscreen /Bakina kuhinja

Ukoliko ste ljubitelj ribe, danas iz Bakine kuhinje nam stiže recept pomoću kog ćete moći da skušu pripremite na nešto drugačiji način.

Pročitajte još: Zdrava, brza i hranljiva ZAMENA ZA HLEB: Napravite sami SPELTINE POGAČICE (RECEPT)

Potrebno je:

3 skuše
3 čena  belog luka
soli
3 kašike brašna
2 kašike prezli
2  glavice crnog luka
ulje

Priprema:

Ribu posuti  malo vrelom vodom da otpadne kožica. Odseći glave i izvaditi utrobu. Dobro je oprati.  Sipati 500 ml vode i dodati 4 kašike sirćeta i staviti ribu u sirće bar pola sata. Izvaditi iz sirćeta dobro oprati i ocediti. Posoliti i napuniti sa izdrobljenim belim lukom. Na foliju staviti 3-4 kašike brašna i 2 kašike prezli. Izmešati.

Uvaljati  ribu u brašno. Crni luk  iseći na rebra i posoliti. Ugrejati u veći tiganj i  staviti ribu da se prži a izmedju ubaciti luk.Poklopiti i pržiti. Ribu  okretati a luk čim se malo isprži a ribu i dalje  pržiti

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU