Pripremite BARENA JAJA bez kuvanja: Primenite trik iz 1942. godine

Jelena Blažić

27. 02. 2022. 000000 20:00

Foto: Pixabay

Kako da skuvate jaja bez kuvanja u ključaloj vodi otkrila je u knjizi "Kako skuvati vuka" M. F. K. Fišer, pisac brojnih knjiga o pripremanju hrane. Fišerova predlaže dve metode kako da ukusna i sočna jaja spremite na pravi način. NJene metode potiču još iz 1942. kada je i objavila pomenutu knjigu.

Pročitajte još: Da li otvoreno vino ima rok trajanja? Ovoliko može da stoji

Dva načina pripreme

Prvi način je da stavite jaje u hladnu vodu čime ćete sprečiti koru jajeta da pukne, a zatim kuvati na blagoj vatri, a nikako u ključaloj. Kako Fišerova tvrdi, jaje će biti skuvano u potpunosti, ali će ukus biti znatno bolji.

Drugi način je da potopite jaje u hladnu vodu u maloj posudi i grejati. Čim voda krene da ključa, odmah sklonite tiganj ili šerpu u kojoj spremate jaja sa vatre i možete da jedete. 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU