Tri trika za ukusno i mekano meso: Dodajte ovo voće i povrće

Kristina LJubisavljević

28. 02. 2022. 000000 15:00

Foto: Pixabay

Kupili ste meso koje na prvi pogled izgleda dobro, međutim, nakon pripreme postalo je tvrdo i teško za žvakanje, jednom rečju žilavo.

Ako je odgovor "da", postoji nekoliko jednostavnih rešenja.

Trikovi za mekše meso

Koristite voće

Jabuka, ananas, mango i kruška bi mogli da budu od pomoći. Oljuštite voće, pa ga isecite na tanke kriške. Zatim kuvajte meso prekriveno kriškama voća. Voćni sokovi su odlični za omekšavanje tvrdih komada mesa. Zbog toga se svinjetina često kuva sa ananasom.

Pročitajte još: Da li otvoreno vino ima rok trajanja? Ovoliko može da stoji

Marinada

Pripremite marinadu u posebnoj posudi kombinovanjem rendanog luka i jabuke. Kada je gotovo, dodajte maslinovo ulje. Marinirajte meso i ostavite ga preko noći u frižideru da dobije ukus i omekša.

Limun

Mariniranje mesa u limunovom soku 30 minuta pre kuvanja dovoljno je da postane mekše.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU