Oglas
· · Komentari: 0

Kako da skuvamo savršeno pahuljast pirinač? Pratite nekoliko koraka

Želite da napravite savršen, pahuljast pirinač? Ovo baš i nije jednostavan proces, ali ukoliko se vodite nekim malim trikovima sigruno ćete uspeti.

1635145719_fried-rice-g44b6db6c1_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Spremanje pirinča

Smeđi ili beli pirinač osnovna su namirncia mnogih jela, a nekoliko stvari će vam pomoći da bude savršenog ukusa.

Prokuvajte vodu i posolite

Nakon što isperete pirinač, sipajte svežu vodu (za svaku šolju pirinča koristite 1 i ¾ šolje vode) u veliku šerpu sa poklopcem. Pustite da proključa, a onda pomešajte jednu kašičicu soli.

Pročitajte još: Došlo je vreme za NAR: Kako da ga najjednostavnije očistimo?

Najbolje je da koristite drvenu kašiku. Trudite se da ne mešate previše to može uzrokovati da pirinač postane lepljiv.

Zatvorite šeršu i dinstajte

Uverite se da poklopac dobro pristaje šerpi. Smanjite temperaturu na najnižu vrednost. Pustite da se pirinač krčka oko nešto manje od 20 minuta, a zatim sklonite sa vatre i ostavite da se pirinač pari u loncu još 5 minuta, piše Real Simple.

Korišćenje viljuške

Neposredno pre posluživanja, pirinač lagano izmešaje viljuškom kako biste odvojili zrna.




 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas