Energični slatkiši za uspešnu radnu nedelju: Pripremite RUM ŠTANGLICE (RECEPT)

Kristina Malešević

11. 03. 2022. 000000 12:30

Foto: InstagramScreenShot/recepti_za_srecu

Čokoladne štanglice sa ukusom ruma vraćaju nas na detinjstvo i one čokoladice u kojima smo uživali u našem odrastanju. Donosimo vam savršen recept koji možete isprobati u svom domu i napraviti ukusne štanglice po meri vih ukućana.

Pročitajte još: "Zatrudnela sam dva puta u 5 dana - moja deca su rođena istog dana, ali nisu blizanci"

Sastojci:

  • 100 garama urmi bez koštice
  • 50 grama suvih šljiva bez koštice
  • 100 grama sirovih badema
  • 50 grama blanširanog kikirikija
  • 2 sirovog kakaa u prahu
  • 1 puna kašičica kokosovog ulja
  • 2 kašike arome ruma
  • 1/4 kašičice muškantnog oraščića
  • 1/4 kašičice cimeta

Sastojci za glazuru:

Pročitajte još: Bio je vrlo drzak i smeo, a uvek je držao do svoje reči: Da li znate ko je bio srpski Robin Hud?

  • 80 grama crne čokolade, 85% kakaao
  • ašičica kokosovog ulja

Priprema štanglica:

U blenderu samleti bademe i kikiriki pa dodati ostale sastojke i sve sjediniti tako da se dobije lepljiva smesa. Ukoliko urme budu suvlje, dodati malo vode da se smesa bolje poveže.

Pročitajte još: Misterija Stounhendža je KONAČNO REŠENA - stručnjaci uspeli da otkriju čemu je služio (FOTO)

Utisnuti u pravougaoni kalup i ostavite kratko u zamrzivaču da se stegne. Otopiti čokoladu sa kokosovim uljem. Iseći štanglice i preliti pripremljenom glazurom. Ostaviti u frižideru da se glazura stegne.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU