10 NAJJAČIH SUJEVERJA: Evo zbog čega je dobar znak ako vam na put izađe CRNI PAS

Jovana Pejinovic

11. 03. 2022. 000000 21:00

Foto: Piksabej

Postoji beskrajan broj sujeverja. Neki su dobri, neki loši, a neki su samo neutralni.

Neka od ovih sujeverja potiču iz naših gradova ili mesta, dok druga imaju svoje poreklo u stranoj zemlji i usvojena su bez ikakvog racionalnog razloga. U svakom slučaju, jedno je sigurno, sujeverja imaju prilično značajnu moć nad nama. Predstavljamo vam listu najpoznatijih.

Pročitajte još: Nađite MOTIVACIJU za nekoliko minuta: 5 trikova koji će vas naterati da se POKRENETE

Najpopularnija sujeverja na svetu

  1. Najčešće i najstarije sujeverje je crna mačka. Smatra se lošom srećom ako vam crna mačka pređe put. Prema sujeveru, ako vam crna mačka pređe put, ona stvara prepreku zla i odseca vas od Boga i Neba. Crna mačka se smatra menjačem oblika koji je sposoban da se transformiše u vešticu ili neku vrstu demona.
  2. Potpuno suprotno crnoj mački je crni pas. Ako vam crni pas pređe put, to je sreća.
  3. Ukrštanje prstiju pre početka ispita ili pre proglašenja rezultata je najčešće sujeverje na ispitima.
  4. U Severnoj Americi se broj 13 izbegava po svaku cenu. Severnoamerikanci su dali sve od sebe da eliminišu broj 13 do te mere da preskakanje nepostojećeg 13. sprata u zgradi više ne izaziva mnogo razmišljanja ili pitanja. Skandinavci su verovali da je broj 13 'zao' jer je njihovih 12 polubogova pridružio 13. zli. U Bibliji je rečeno da je Hristos razapet u petak i da je broj gostiju na Tajnoj večeri bio 13. U stvari, da li ste znali da je 'petak 13.' dijagnostikovana kao fobija koja se zove paraskevidekatriafobija?
  5. Jedenje skute pre izlaska na novi posao ili ispit donosi sreću.
  6. Ako neko kine neposredno pre nego što počnete ili nešto uradite, smatra se lošim znakom
  7. Ako vam kapak pulsira, to može biti znak predstojeće sreće ili nesreće u zavisnosti od toga da li je u pitanju levo ili desno oko.
  8. Korišćenje iste olovke na svim ispitima je još jedno popularno verovanje. Prema ovom verovanju, ako koristite tuđu olovku ili neku drugu olovku, nećete dobro proći na testu. Neki studenti dolaze ranije na ispit da bi sedeli na određenim mestima u sali gde se osećaju srećnim. Drugi spavaju sa udžbenikom pod jastukom, nadajući se da će upijati informacije dok spavaju. Neki veruju da će novčić u levoj čarapi, dodirujući taban, pomoći u smanjenju napetosti pre ispita.
  9. U Aziji, broj 4 izaziva strah i nervoznu anksioznost.
  10. Potkovica i detelina sa četiri lista takođe su amajlije za sujeverje.

BONUS VIDEO: