ŠARENE PROLEĆNE ROLNICE: Posno i zdravo jelo koje će vam probuditi SVA ČULA! (VIDEO)

Katarina Nikolić

19. 03. 2022. 000000 11:00

Foto: Jutjub Printskrin/Food To Live

Ove živahne rolnice sa svežim povrćem i sočnim mangom će vas zabaviti, kako u pripremi, tako i u konzumaciji. Poslužite ih sa slatkim sosom od čilija. 

Pročitajte još: SAVRŠEN POSNI RUČAK: Kiseli kupus spremljen na malo drugačiji način (RECEPT/VIDEO)

Sastojci:

  • 12 pirinčanih omotača za rolnice
  • ½ pakovanja nane, ubrani listovi
  • ½ pakovanja bosiljka
  • 4 mlada luka, isecite na pola, a zatim isecite po dužini na trake
  • 1 tikvica, oljuštena po dužini, prepolovljena i isečena na tanke trakice
  • 1 velika šargarepa, prepolovljena i iseckana na tanke trake 
  • ½ manga, isečenog na trakice
  • 1 crveni čili, očišćen od semena i isečen na tanke trakice
  • 50 g slanog kikirikija, seckanog (opciono)
  • slatki čili sos, za umakanje

Priprema: 

KORAK 1
Pripremite sve sastojke pre nego što počnete da sastavljate rolne. Umočite omotač za rolnice u plitku posudu sa vodom dok ne omekša (nemojte ga ostavljati predugo ili ćete napraviti lepljivi nered). Stavite mokri omot na dasku za sečenje, a zatim na vrh stavite par listova nane i bosiljka i malo mladog luka, tikvice, šargarepe, manga, čilija i kikirikija.

KORAK 2
Počevši od ivice koja vam je najbliža, savijte omot u sredinu tako da pokrije polovinu fila. Savijte oba kraća kraja, a zatim kotrljajući od sebe, preklopite omotač tako da se uklopi ceo fil. Ponovite sa preostalim omotima i filovima da napravite 12 prolećnih rolnica. Možte napraviti ujutru i čuvati u frižideru za kasnije.

KORAK 3
Da biste poslužili, prepolovite prolećne rolnice po dijagonali. Poslužite sa slatkim sosom od čilija sa strane.

Za još ideja za ove prolećne rolnice i način kako se rolaju, inspiraciju možete naći na sledećem klipu: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU