POSNA TRPEZA: Dva neodoljiva recepta sa tikvicama (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

20. 03. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

U bakinoj kuhinji uvek se mogu pronaći provereno dobri recepti!


Potrebno je za pohovane tikvice u rerni:

  • 2 tikvice
  • 200 ml kisele vode
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike prezli
  • soli
  • ml. bibera
  • 30 ml ulja
  • belog luka u granulama po želji
  • ulje

Pročitajte još: SOČNI ukusi: Napravite POSNI voćni kolač bez brašna (RECEPT/FOTO)

Priprema:

  1. Tikvice oguliti iseći na tanje listove posoliti i ostaviti 30 min da posti sok  pa ocediti. 
  2. U činiju staviti kiselu vodu, brašno, prezle bibera, ulje i sve dobro izjednačiti.
  3. Tikvice  provući kroz pripremljeni  smesu i ređati u podmazan pleh. Peći na 220 stepeni  dok lepo porumeni 30-40 min. 
Za čorbicu sa tikvicama je potrebno je:
 
  • 1 srednja glavica luka crnog
  • 2 šargarepe
  • 2 manje tikvice
  • po želji nekoliko cvetova brokolija
  • 1 manji celer koren
  • soli bibera ulje
  • suvi začin po žeelji
  • +testenina 

                              Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU