Postavite glavne komade nameštaja prema FENG SHUI disciplini: Gde trpezarijski sto, a gde televizor?

Kristina LJubisavljević

24. 03. 2022. 000000 16:00

Foto: Pixabay

Postavljanje nameštaja prema feng shui sistemu

Male smernice mogu mnogo toga da promene i donesu energiju koja će više da nam prija. Sada govorimo o osnovnim komadima nameštaja i njihovom pozicioniranju u enterijeru.

Krevet

Krevet je najvažniji komad nameštaja u feng shui- ju jer predstavlja opšte blagostanje. Mnogo vremena provodimo u krevetu, pa položaj ima veliki uticaj na našu energiju. Najbolja lokacija za naziva se komandna pozicija. To znači da možete da vidite vrata spavaće sobe kada ležite u krevetu. Biti na komandnom položaju pomaže da se osećamo mirnije i opuštenije, jer na podsvesnom nivou možete da budete svesni svega što može da vam dođe. Ako to nije moguće u vašem prostoru, možete da koristite ogledalo. Postavite ogledalo tako da možete da vidite odraz vrata iz svog kreveta.

Pročitajte još: Primenite ih već VEČERAS pre spavanja: 10 kratkih FENG ŠUJI pravila za vaš dom

Kauč

Kauč se obično nalazi u dnevnoj sobi. Ove oblasti vašeg doma predstavljaju porodičnu harmoniju jer su to prostorije u kojima se porodica okuplja. Kada se radi o ovom nameštaju želimo da budemo sigurni da su postavljeni na način koji omogućava svakom od članova porodice ili gostima da udobno sedi.

Trpezarijski sto

Trpezarijski sto predstavlja vezu sa vašom zajednicom i prijateljima. Najbolje mesto za trpezarijski sto je što dalje od ulaznih vrata. Zamislite da nacrtate liniju preko svog doma na pola puta između ulaznih vrata i zadnjeg zida. U idealnom slučaju, vaš trpezarijski sto će biti iza te srednje linije. Kada je trpezarijski sto blizu ulaznih vrata, to predstavlja prijateljstva koja su privremena. Trpezarijski sto postavljen dalje u kuću znači da možete izgraditi trajnija prijateljstva.

Pročitajte još: Pripremite svoju spavaću sobu za PROLEĆE tako što ćete promeniti OVIH 7 stvari

Televizor

Televizor može da ometa energiju vašeg doma, pa je najbolje da ga držite podalje od spavaće sobe. Ako možete da držite televizor u porodičnoj sobi, to je generalno najbolje mesto za to.

BONUS VIDEO