· · Komentari: 0
ŽUTO

ESTETIKA SREĆE: Svaki enterijer treba da poseduje bar jedan ŽUTI DETALJ iz nekoliko razloga! (FOTO)

Ako se koristi preterano, može da ima jak kontraefekat.

1600674864_living-room-4013531_1280.jpg
Foto: Piksabej

Žuta boja zove se još i sunčanom, topla je i veruje se da privlači lepe stvari u život. Kolorterapija koristi nijanse žute boje kako bi nasmejala ljude i podarila im osećaj sreće.

Kada je u pitanju enterijer, žuta stvara osećaj toplote i udobnosti, pa je postala veoma popularna kada je reč o krečenju. Žuti zidovi, tepisi u zlatnim tonovima, lampe i drugi detalji u nijansama sunčane boje stimulišu aktivnost mozga i podstiču ljude na bolju komunikaciju.

U tome i uspevaju, jer su osobe okružene "srećnim" enterijerom srećnije i energičnije, i to prenose na druge.

Previše žute boje deluje kontraproduktivno

Istraživanja pokazuju da osobe okružene sa previše žute boje često menjaju raspoloženje, nervozni su i razdražljivi. Bebe koje spavaju u sobama sa "previše veštačkog sunca", više plaču.

Pročitajte još: RADNI KUTAK pretvorite u SRCE STANA

Uređenje enterijera u žutoj boji najteže je za ljudsko oko, jer ova vesela boja može da ima kontraefekat, ako se koristi preterano.

Pročitajte još: Pratite ideje dizajnera za SPAVAĆU SOBU i bićete srećni čim se probudite

Nikako se ne preporučuje da cela soba bude žuta. Naprotiv, koristite je da "osvetlite" mračne prostorije žutim detaljima ili jednim nežno žutim zidom. Male i nedovoljno osvetljene sobe krečite u bež-žutu. 

Žuti komadi nameštaja odlično se slažu sa bež zidovima, ili nekom drugom nežnom, kremastom bojom, poput svetlosive.

Pročitajte još: BOJU koja negativno utiče na NERVNI SISTEM treba IZBEGAVATI, a ova izaziva DOBRO RASPOLOŽENJE

Ako želite da koristite bogate i jarke nijanse žute, neka to budu manji detalji poput vaze, lampe, tepiha, ogledala, zidnog sata, ramova sa slikama ili zavesa. Tako ćete u dom uneti radost i bolje raspoloženje koje nam je danas i te kako potrebno!

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.