ORGAZAM ima svoje NUS POJAVE? Saznajte da li ste i vi baksuz!

Katarina Nikolić

29. 03. 2022. 000000 21:30

Foto: Piksabej

Naučnici su ovo nazvali "periorgazmični fenomen". Orgazam definišu kao vrhunac seksualne stimulacije pri čemu se osećaj može prostirati kroz celo telo i izazivati osećaje sreće, zadovoljstva, ali i mogu se javiti i neželjena dejstva koje možete pročitati dalje u tekstu! 

Pročitajte još: Pet poza koje će odati svakog MUŠKARCA da mu se baš vi dopadate
 
Nuspojave orgazma su:

Halucinacije: Najčešće se pojavljuju kod žena a manifestuju se tako što imamo osećaj napuštanja tela ili osećaj letenja. Dok se kod muškaraca mogu javiti stanja nalik prehladi. 

Orgazmolepsija: Pojava koja je definisana 1928. godine i. u vezi je sa poremećajima spavanja. Simptomi traju manje od 30 sekundi i javlja se potpuni gubitak kontrole mišića.

Plakanje: Češće se pojavljuje kod žena, a taj simptom se naziva postkoitalna disforija. Pored plakanja mogu se javiti i melanholična osećanja, depresija, anksioznost ili uznemirenost. Mogu se pojaviti i do sat vremena nakon seksa i često se javljaju u stabilnim odnosima, kažu istraživači.

Vrtoglavica i nagon za povraćanjem: Neretko se i ženama i muškarcima dešava da se osećaju ošamućeno nakon orgazma i da pri ustajanju gube kontrolu i ravnotežu. Gubitak ravnoteže dovodi do pojave mučnine. 

Glavobolja: Nakon orgazma mogu se pojaviti glavobolje koje su eksplozivne i izazvane uzbuđenjem. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU