Da li STAKLO sme da se usisava? Evo šta prvo da uradimo kada slomimo čašu ili posudu

Kristina LJubisavljević

01. 04. 2022. 000000 19:30

Foto: Pixabay

Prva ideja je da komadiće stakla pokupimo usisavačem, ali da li je ovo sigurna metoda?

Korištenje usisavača za usisavanje stakla može da uništiti crevo usisivača,  pa čak i ako smo peškirom pokupili veće komade, oštre ivice još uvek mogu da ga štete.

Kako pravilno da očistimo staklo?

Za velike komade stakla koristite metlu, pokupite ih i  bacite u kantu. Na ovaj način pokušajte da pokupite što više stakla pre nego što pređete na usisivač. Kada završite sačišćenjem, posudu ili filter pažljivo ispraznite u smeće.

Pročitajte još: Mnogi je vide kao NAJSREĆNIJU BOJU: Ukrašavanje enterijera NARANDžASTOM (FOTO)

Kako očistiti staklo bez usisavača?

Pre čišćenja obujte cipele, kako ne biste rizikovali da se posečete, a ukoliko ih imate priruci, uzmite i rukavice.  Upalite sva svetla kako biste komadiće stakla učinili lakšim za uočavanje. Dok nosite rukavice pokupite velike komade stakla. Stavite komade u papirnatu ili plastičnu vrećicu za smeće. Zatim upotrebite metlu s čvrstim dlačicama da pometete preostale komadiće.

Postoji još nekoliko načina da pokupite najsitnije komade stakla. Položite tri lista papirnog ubrusa i presavijte ih u kvadrat. Nakvasite ih i pritisnite kvadrat na delove stakla. Staklo će samo da se zalep, pa ga samo bacite u smeće, piše The Spruce.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU