Oglas
· · Komentari: 2
ČIŠĆENJE

Ovaj TRIK vam ni jedan MAJSTOR neće otkriti: Dva sastojka za čišćenje SUDOPERE koštaju manje od 100 dinara (VIDEO)

Stari trik koji preporučuju stručnjaci iz britanske firme za čišćenje jeste da prokuvate vodu i sipate je u odvod od sudopere

1616399372_Capture.JPG
Foto: Printscreen Youtube/ Lekovite Biljke
Oglas

Često pribegavamo kupovini skupih proizvoda za otčepljivanje sudopere. Agresivna sredstva će oštetiti cevi, a moguće je da neće obaviti posao.

Sledeći korak najčešće je poziv majstoru, čak i kada nema potrebe za profesionalnom intervencijom. Ako se iz kuhinje širi neprijatan miris, potrebna su vam samo dva sastojka da problem rešite, a koštaju manje od 100 dinara.

Stari trik koji preporučuju stručnjaci iz britanske firme za čišćenje jeste da prokuvate vodu i sipate je u odvod od sudopere. Nakon 15 minuta uradite isto, ali ovog puta sa ledenom vodom. Kako stručnjaci kažu, vrela voda će "otopiti" naslage koje su se nahvatale na cevima, a hladna će ih isprati.

"Ovo bi trebalo da natera sve preostale masnoće da se 'odlepe' i speru, čime će nestati i neprijatan miris“, kaže vodoinstalater Dominik Lis-Bel.

Kada su cevi malo više začepljene, Dominik predlaže sledeće rešenje - alkoholno sirće, namirnicu koju svi imamo u kući.

"Sipajte šolju alkoholnog sirćeta u odvod, pustite da odstoji 30 minuta, a zatim isperite vrućom vodom", savetuje.

Treće rešenje je takođe namirnica koju ima svako domaćinstvo, a koja se pokazala kao efikasno sredstvo za čišćenje. Reč je, naravno, o sodi bikarboni.

Sodu bikarbonu mnogi stručnjaci za čišćenje smatraju fantastičnim sredstvom za uklanjanje tvrdokornih fleka u nečistoća u kuhinji i kupatilu.

Ona se takođe može koristiti za otčepljivanje sudopere, a najbolje je kada se kombinuje sa alkoholnim sirćetom.

Soda bikarbona je odlična za 'otapanje' mulja iz odvoda, a kada joj dodate i sirće, dobijete hemijsku reakciju koja bi trebalo da ukloni 'blokade'.

Prvo sipajte lonac kipuće vode u odvod. Pažljivo, kašikom, sipajte pola šolje sode bikarbone i ostavite da tako odstoji nekoliko minuta. Zalijte šoljom alkoholnog sirćeta i sa još malo vruće vode.

Ostavite 5-10 minuta. Isperite ključalom vodom. Trebalo bi da se čuje hemijska reakcija koja se javlja kada se ove dve namirnice kombinuju, nalik 'grgoljenju'. To je znak da su soda i sirće uradili posao.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas