RECEPT SA FARME: Napravite BAŠTENSKI PUTER i uživajte u savršenom namazu

Jovana Pejinovic

04. 04. 2022. 000000 13:20

Foto: Printskrin/Jutjub

Sa dolaskom proleća, cvetova ima u izobilju, a mnogi od njih su jestivi. Iskoristite trenutak i napravite domaći puter sa savršenom dekoracijom.

Da biste napravili jednu rolnicu putera, trebaće vam:

  • Sveže bilje i/ili jestivo cveće
  • 2 štapića putera (delimično omekšanog - želite da puter bude upotrebljiv)
  • Pergament papir
  • Providna folija 
  • Posuda srednje veličine / kašika za mešanje

Pročitajte još: RECEPT ZA KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK - fini spoj mekog biskvita sa vanila i čokoladnim kremom

Uputstva:

  • Prvo operite i osušite sveže bilje i organsko jestivo cveće iz svoje bašte.
  • Većinu iseckajte na male komade, ostavljajući po strani malo celog cveća i začinskog bilja.
  • Pomešajte seckano cveće/začinsko bilje i dva štapića omekšanog putera u posudi srednje veličine pomoću kašike.
  • Stavite mešavinu putera na pergament papir i uvaljajte u trupac.
  • Dodajte celo cveće/začinsko bilje na vrh i sa strane.
  • Prebacite puter na ivicu komada prozirne folije tako da ukrašeni vrh bude okrenut nadole.
  • Dodajte cveće/začinsko bilje na donju stranu.
  • Čvrsto zarolajte umotavanje trupaca od putera. Zavrnite krajeve za zaptivanje. Čuvati u frižideru. Ostavite vreme da se podesi. Otprilike 1-2 sata. Zatim isecite po potrebi. Može se čuvati u frižideru do 3 meseca.

BONUS VIDEO: