RECEPT ZA "LAŽNU" KREMPITU: Lako se pravi, a ukus je fantastičan

Jovana Pejinovic

04. 04. 2022. 000000 08:20

Foto: Bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje stiže predlog za vazdušasti kolač koji će vas prosto oduševiti.

Potrebno je:

  • 4  jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 2 pudinga 
  • šećer za puding
  • 2 vanilin šećera
  • 500 ml mleda
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 kašike ulja

Pročitajte još: ČOKOLADNI KOLAČ U TIGANJU: Lagana poslastica oko koje nema mnogo posla (RECEPT)

Priprema:

Umutiti belanca sa 4 kašike šećera, dodati brašno sa praškom za pecivo i ulje. Sve dobro izjednačiti. Pleh podmazati uljem i posuti brašnom. 

Testo podeljiti na dva dela. Sipati pola pa izravnati. Peći na 200 stepeni C oko 6-7 minuta. Za to vremene skuvati puding, zasladiti po želji, dodati vanilin šećer. 

Vruć puding sipati preko  ispečenog biskvita, a preko njega rasporediti ostatak testa. Peći još 15 minuta na 200 stepeni C. 

Po želji posuti šrah šećer, preliti čokoladom ili dodati šlag.

BONUS VIDEO: