PILEĆE FAŠIRANE ŠNICLE! Sjajan ručak ili večera, na stolu za 20 minuta!

Nevena Todosijević

04. 04. 2022. 000000 11:00

Photo:Pixabay

Odličan su izbor za ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • veće jaje
  • tri kašike prezli
  • malo mlevene paprike
  • kašika maslaca
  • pet kašika pavlake za kuvanje
  • dve kašike brašna
  • so, biber, peršun

PROČITAJTE JOŠ: Kako da BELE PATIKE ponovo dobiju stari sjaj? Napravite prirodnu smesu za čišćenje

Priprema:

Piletinu samleti u mašini za mlevenje mesa, pa prebaciti u činiju. Dodati jaje, prezle, mlevenu papriku, otopljeni maslac, pavlaku za kuvanje i brašno. Posoliti, pobiberiti, začiniti peršunom, te sve dobro sjediniti. Od dobijene smese formirati faširane šnicle, te pržiti u vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane.Napomena: da bi vam šnicle bile sočnije možete prvo da obarite peletinu, a potom je iseckate na najsitnije komadiće. 

BONUS VIDEO: