· · Komentara: 0
ukusan recept

"BILIONER" KOLAČI: Kada isprobate ovaj recept, shvatićete zašto nose ovakav naziv

Sastoje se od podloge za kolače prelivene karamelom, testom za kolače i čokoladnom glazurom. Šta bi moglo biti loše?

1647343647_kolacccc1.jpg

Potrebno je malo vremena da se naprave jer radite sa 4 sloja, ali svaki sloj se vrlo brzo spoji uz pomoć hlađenjau u frižideru. Kada se ohlade i iseku, čuvajte ih u frižideru da karamela ne postane malo mutna. Možda je recept malo zahtevan, ali krajnji rezultat je definitvno vredan malo muke! 

Sastojci:

Brauni sloj:

  • ½ šolje putera, rastopljenog
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja tamnog kakao praha
  • ¼ kašičice soli
  • ½ kašičice vanile
  • 2 jaja
  • ½ šolje brašna

Pročitajte još: REČ LEKARA: Kako da sačuvate bebu od alergija i ojačate njen imuni sistem
Sloj karamela:

  • 25 karamela
  • 2 kašike guste pavlake
  • Sloj testa za kolače
  • ½ šolje putera, omekšanog
  • ¼ šolje šećera
  • ½ šolje svetlo smeđeg šećera
  • 2 kašike guste pavlake
  • ½ kašičice vanile
  • ¾ šolje brašna
  • ¼ kašičice soli
  • ½ šolje čokoladnih čipsa
  • čokoladna glazura
  • 230g seckane poluslatke čokolade

Dodajte i kaščicu ulja od repice. 

Uputstvo za pripremu: 

Zagrejte rernu na 325º, obložite pleh od sa nelepljivom folijom.
Brauni testo: 
- U velikoj posudi umutite puter i šećer. Umešajte kakao prah i so. Dodajte vanilu i jaja i mešajte dok ne postane glatko. Mešajte brašno dok se ne uklopi. U pripremljenu tepsiju rasporedite testo za kolače. Pecite 20 minuta.
Karamel sloj: 
U posudi za mikrotalasnu pećnicu istopite karamele u mikrotalasnoj pećnici 60 sekundi, mešajući, a zatim ponavljajte u intervalima od 30 sekundi dok se ne istopi i ne postane glatka.
Prelijte karamel preko sloja kolačića.
Stavite pleh u frižider da se ohladi dok sloj testa za kolače ne bude spreman.
Pripremite sloj testa za kolače:
Umutite puter i šećere dok ne postanu glatki i mekani.
Dodajte vanilu i gustu pavlaku.
Dodajte brašno i so i mešajte dok se ne sjedini.
Umešajte komadiće čokolade.
Kada se sloj karamela stegne, pažljivo rasporedite testo za kolače na vrh.
Pripremite čokoladnu glazuru.
U posudi za mikrotalasnu pećnicu pomešajte čokoladu i ulje.
Pecite u mikrotalasnoj 60 sekundi, a zatim zaustavite i promešajte.
Ponovite u intervalima od 30 sekundi dok se ne istopi i ne postane glatko.

Premažite čokoladu preko sloja testa za kolače.
Ohladite za lakše sečenje. Poslužite na sobnoj temperaturi

Možda će vam ovaj malo zahtevan recept olakšati snimak najpribližniji našem receptu: 

 

 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.