Ovaj program može TRAJNO uništiti vašu VEŠ MAŠINU! Produžite joj životni vek

Katarina Nikolić

05. 04. 2022. 000000 12:20

Foto: Piksabej

Skoro sve mašine imaju program za brzo pranje. Koliko god nam on može pomoći u nekim situacijama, toliko može biti vrlo štetan za vašu veš mašinu. 

Pročitajte još: Trik koji će vas oduševiti: Evo kako da se MRLJA na garderobi pomoću jedne namirnice koju sigurno imate u KUHINJI

Imate prenatrpan veš na gomili, niste stigli da operete ništa ove nedelje i sada želite na kratkom pranju da operete dve-tri korpe. To je sasvim u redu, ali trudite se da program za brzo pranje upotrebljavate na ispravan način. Nepravilna upotrebna ovog programa može da donese više štete nego koristi i da dovede do bržeg propadanja mašine.

Loading...

Naime, kada perete stvari na brzom programu, izbegavajte da punite mašinu do kraja sa odećom, da stavljate kabaste stvari ili da perete peškire i bade mantile. Odnosno, sve što može biti izuzetno teško kada se pokvasi treba izbegavati pri upotrebi brzog programa. 

Razlog za to je jednostavan. Kada je mašina na brzom pranju, ona radi veoma brzo, a težina stvari opterećuje bubanj. Bubanj tada počinje da se trese i može doći do različitih kvarova vaše mašine. Preporučuje se da pri upotrebi ovog programa koristite samo lagane stvari i da ne pretrpavate vašu mašinu. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU